Dutch Construction Hackathon

Waterwegen heeft op 27 mei 2016 in Dome X in Oss deelgenomen aan de Dutch Construction Hackathon, onderdeel van Startup Fest Europe 2016.

Vijftien baanbrekende opdrachtgevers hebben startups uitgedaagd om met de oplossing te komen voor door hen ingebrachte maatschappelijke kwesties binnen het ruimtelijke domein. De startups met de beste oplossingen krijgen de kans deze met hun nieuwe klant te realiseren.

Na de opening door Jacqueline Cramer is er de hele dag in teams gewerkt aan een aantal vraagstukken van opdrachtgevers. Een van deze opdrachtgevers was Waterwegen met de challenge: ontwerp een app als platform voor de toekomst van de waterschappen, een community waar watermensen elkaar kunnen vinden en makkelijk in gesprek of discussie kunnen rond vraagstukken.

 

Drie bedrijven uit de ict-sector zijn aan de slag gegaan. Het voorlopig resultaat is een doorkijk naar de wereld van overmorgen. Een mogelijkheid waarbij we innovaties in de waterschapssector stimuleren en faciliteren en daarbij kunnen aanhaken bij de belevingswereld van de verschillende geïnteresseerden. Het idee is nog pril en de komende periode gaat Waterwegen aftasten wat er nodig is om dit idee verder te laten groeien.